3’ü hayırseverlerce, 4’ü Milli Eğitim Bakanlığı, 2’si TOKİ ve 3 adet de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü’nce 10 ilçede kız öğrenciler için bin 400, erkek öğrenciler için de 550 kapasiteli yurt ve öğrenci pansiyonuna ilave olarak Vali Sebahattin Öztürk’ün girişimi sonucu Çat, Tortum, Narman ilçeleriyle Şenkaya’nın Akşar köyüne birer yurt daha yaptırılacak.
Ömer AKARSU
ALBAYRAK
19.08.2010
Erzurum’da kız öğrencilerin orta öğretime devam etmelerinin sağlanmasında büyük engellerden birisi olarak görülen barınma problemi yapılan yurtlarla çözüme kavuşturuluyor.
Erzurum’a 3’ü hayırseverlerce, 4’ü Milli Eğitim Bakanlığı, 2’si TOKİ ve 3 adet de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü’nce 10 ilçede kız öğrenciler için bin 400, erkek öğrenciler için de 550 kapasiteli yurt ve öğrenci pansiyonu yaptırılıyor. Bu yurtlara ilave olarak Vali Sebahattin Öztürk’ün girişimi sonucu Çat, Tortum, Narman ilçeleriyle Şenkaya’nın Akşar köyüne birer yurt daha yaptırılması kararlaştırıldı.
2 BİN KIZ ÖĞRENCİ İÇİN YURT YAPILIYOR
İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında konuşan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, “Sayın valimiz, programlar dışında, Sosyal Dayanışma Vakfı nezdindeki girişimleri sonucu 3 tane yurt yapılması için 6 milyon TL ödenek sağladı. Bu yurtlar 1,5 milyon TL’ye mal oldu. Artan parayla 4 yeni yurt daha yapacağız. Bu yurtların birisi Çat’a birisi Narman’a, birisi Tortum’a ve biri de Akşar’a yapılacak. Zaten şu anda Tekman, Karaçoban, Karayazı, Horasan, Pasinler, Aşkale ve Oltu ilçelerimizde yurtlarımız devam ediyor. Bu yurtlar kız öğrencilerin okumasına yönelik olacak. Önümüzdeki sene itibariyle tahminen 2 bin kız öğrencilik kız öğrenci yurdu devreye girecek. Böylelikle kırsaldan gelen kızlarımızın okumaması gibi bir engelleri kalmayacak. Bu bizim yatırım programımızın dışında yapılmış bir programdır, sayın valimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”
EĞİTİME ÖZEL İDARE DESTEĞİ
Öte yanda tek gündem maddesiyle toplanan Erzurum İl Genel Meclisi, ildeki eğitim yatırımlarını için ayrılan ödenek konusunu görüştü.
Meclis Başkanı İhsan Özdemir Başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2010 yılı yatırım programları, yapımı sürdürülen okul inşaatları ve harcama kalemleri görüşüldü.
Meclis toplantısına katılan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, meclis üyelerine yatırımlarla ilgili genel bilgi verdi. Milli Eğitim Müdürü Budak, sürdürülen ilköğretim kurumları yapım harcama kaleminde yeterli ödeneğin olmadığı bu nedenle de İl Özel İdaresi bütçesinin 2010 yılı eğitim hizmetlerinden Yakutiye Kazım Karabekir İlköğretim Okul yapımı için konulan 2 milyon 200 bin TL, Oltu Cumhuriyet İlköğretim Okul yapımı için konulan 450 bin TL ve Tortum Uncular İlköğretim Okulu için konulan 400 bin TL olmak üzere toplam 3 milyon 50 bin TL ödeneğin 2010 yılı yatırım programı ile yapımları sürdürülen ilköğretim kurumları eğitim hizmetleri yapım bölümüne aktarılmasını istediklerini söyledi.
Milli Eğitim Müdürü Budak’ın meclis üyelerinin sorularını da cevaplandırdığı toplantıda konunun komisyona sevk edilmesi kararlaştırıldı