Albayrak Gazetesi       ERZURUM
 
E-Mail :
Şifre:
 
Şifremi Unuttum
Üye Olmak İstiyorum
Hangi Belediye Başkanının çalışmalarından memnunsunuz?

Ahmet Küçükler-Büyükşehir
Orhan Bulutlar-Palandöken
Ali Korkut-Yakutiye
Fatih Cengiz-Aziziye
Hepsi
Hiçbiri



Sonuçlar
Diğer Anketler

Toplam Oy : 7307

atauniv, ermeni mezalimi

.: EKONOMİ :. 23.02.2012 00:30

YAZI BOYUTU DÜZENLEME : 10   12   14   16

MEMUR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

ALBAYRAK

Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi K. Müfit Bayraktar, Milyonlarca kamu görevlisi ve emeklinin tam 16 aydan beri beklediği, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Tasarısının memurlar adına büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.
Müzakerelerin hiçe sayıldığı, demokratik ilkelerin iğdiş edildiği, farklı görüşlere tahammül dahi edilmediği, toplu sözleşme sistemi adıyla ucube bir yapının oluşturulduğu bir sendika kanun tasarısı ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Bayraktar, “Meclis’e sevk edilen tasarının son haline bakıldığında, sürecin baştan sona kandırma ve oyalamadan ibaret olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu tasarı ile anayasa değişikliğinde, toplu sözleşme vaat edilerek, memurlarımızın umutlarının çalındığı belgelenmiştir. Taslak incelendiğinde sendikalar arasında Hükümet tarafından açık bir ayrım yapıldığı görülmektedir. Bu tasarı ile toplu görüşmeden bile daha geride bir düzenleme getirilmek istenmektedir. 10 hizmet kolunda yetkili olsanız dahi; matematiksel olarak en çok üyeye sahip konfederasyon olamayabiliyorsunuz. Bu durumda tasarı size, toplu sözleşme masasında hiçbir söz hakkı vermiyor. Bununla birlikte hizmet kolunda yetkili bir tek sendikası olmayan bir konfederasyon da en çok üyeye sahip konfederasyon olabiliyor ve hizmet kolları, emekliler, sendika üyeleri ve sendikaya üye olmayan kamu görevlilerinin tamamı hakkında karar alabiliyor. Hal böyleyken; toplu sözleşmelerde alınan kararlara itiraz hakkınız; Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvurma durumunuz dahi olmayacak. Dünyanın hiçbir yerinde yetkili olduğu halde, karar alma sürecinde söz hakkı olmayan bir sendika anlayışı yok. Varsa da bunun “toplu sözleşme” olarak adlandırılması mümkün değildir” diye konuştu.
Bayraktar daha sonra şunları kaydetti; “Türkiye Kamu-Sen olarak, memurlarımızın umutlarını çalan; hayal tacirliği yapan; kamu görevlilerinin anayasal haklarının önüne set çeken zihniyetin ürünü olan bu yasa tasarısına karşı, her türlü mücadeleyi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu tasarının yasalaşma sürecinin her aşamasına, tüm imkânlarımızla ve enerjimizle müdahil olmaya devam edecek, eylemlerimizi sürdüreceğiz.”
 

Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok.
.: DİĞER EKONOMİ HABERLERİ :.
Petrol tırmanıyorSODES 2012 başlıyor
ERZURUM GÜNLERİ SÜRÜYORSevgiliye jest
KUDAKA PROJELERİ AÇIKLADIKamu-Sen'den yasa itirazı
İŞ DÜNYASINA HANIMELİYeni adımlar
Kamu harcamaları açıklandıERZURUM'DA ENFLASYON RAKAMI
SÖZLEŞME SEVİNCİÇek Kanunu kabul edildi
Özhaseki, Konaklı Kayak Merkezi’ni gezdiİĞNEYİ KENDİMİZE BATIRALIM
ETSO VE İTO’DAN ORTAK MECLİS TOPLANTISI2011 nüfus sonuçları açıklandı
KUDAKA 28.YÖNETİM TOPLANTISINI YAPTIPASTALI KUTLAMA
Reklamlar tüketimi artırıyorTOKİ ikinci etap çalışmaları başladı
Yazarlar
Feridun Fazıl ÖZSOY Feridun Fazıl ÖZSOY
ERZURUM GÜNLERİ’NİN ARDINDAN…
Melek SARI GÜVEN Melek SARI GÜVEN
BİR ASIRDAN DA FAZLA…
Rıdvan CANIM Rıdvan CANIM
Adriyatik’in İncisi: Dubrovnik -YENİ-
Cem BAKIRCI Cem BAKIRCI
HER KARLI TEPE PETROL KADAR KIYMETLİ
İrfan Gürkan ÇELEBİ İrfan Gürkan ÇELEBİ
EZE GURBANİN OLİM!
En Çok Okunanlar
Yeni şube müdürleri atandı Yeni şube müdürleri atandı
HEYECANA DEVAM HEYECANA DEVAM
OKULLAR YARIŞTI OKULLAR YARIŞTI
Hafızlar Erzurum’da yarışacak Hafızlar Erzurum’da yarışacak
SOSYAL KAMPANYAYA DESTEK SOSYAL KAMPANYAYA DESTEK
Leyla beraatini istedi Leyla beraatini istedi
Ermeni mezalimi sergilendi Ermeni mezalimi sergilendi
Bosna Caddesi Sınav İş Merkezi Kat:3 No:302 Erzurum      Tel : (0 442) 233 90 91      Fax : (0 442) 233 90 92
Web Tasarımı ORDEN Bilişim Copyright 2008 © All Reserved. V2.2