Albayrak Gazetesi       ERZURUM
 
E-Mail :
Şifre:
 
Şifremi Unuttum
Üye Olmak İstiyorum
Hangi Belediye Başkanının çalışmalarından memnunsunuz?

Ahmet Küçükler-Büyükşehir
Orhan Bulutlar-Palandöken
Ali Korkut-Yakutiye
Fatih Cengiz-Aziziye
Hepsi
Hiçbiri



Sonuçlar
Diğer Anketler

Toplam Oy : 7307

atauniv, ermeni mezalimi

.: EKONOMİ :. 23.02.2012 00:28

YAZI BOYUTU DÜZENLEME : 10   12   14   16

Reklamlar tüketimi artırıyor

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi, Doç. Dr. Derya Tellan, reklamların tüketimi körüklediğini söyledi.

 
12.01.2012
 
İHA-Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi, Doç. Dr. Derya Tellan, reklamların tüketici ile buluşturulduğu medyanın, tüketim toplumunu oluşturmada başrolü oynadığını söyledi.
 
Tellan, Kültür Merkezi’nde verdiği “Sembolik tüketimin üretimi ve reklamların anlamı” hakkında yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Bireyin gündelik yaşantısında maruz kaldığı reklam unsurlarını, tüketim alışkanlıklarının yeniden üretiminde ‘sembolik’ olarak kurdukları iletişim bağlamında ele alan Doç. Dr. Derya Tellan, ‘Reklamcılık’ ve ‘Tüketim’ ilişkisi içerisinde inşa edilen ‘sembolik yaşantıları’ değerlendirdi.
 
Doç. Dr. Derya Tellan ‘nesne’nin günümüze gelinceye kadar geçirdiği anlamsal dönüşümü tartışan, tüketim toplumunun reklamlar ve semboller aracılığıyla inşasını sorguladığını açıkladı. Tellan, reklamların tüketici ile buluşturulduğu medyanın, tüketim toplumunun oluşumundaki başat rolünü vurguladı. Günümüzde, sembolik anlamlar yüklenmiş nesnelerin bolluğunun geleneksel değiş-tokuş mantığını değiştirdiği üzerinde duran Tellan, reklamlarda bir ürünün sahip olduğu niteliklerin sunulmasından öte akılcı amaçların dışına taşan satın alma eylemlerini güçlendiren unsurların dikkat çekici hale geldiğini belirtti.
 
Medyanın, tüketim toplumunun oluşumunda önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Tellan, “İçinde bulunduğumuz yüzyılda, sosyal yaşantımız ‘tüketim odaklı’ bakış açısı ve ‘gösteri toplumu’ anlayışı, ‘eğlence’ ve ‘seyirlik yaşam’ olguları üzerinden kurgulanmış bulunmaktadır. Reklamlar yoluyla markalara sadık tüketiciler açığa çıkarılmakta, mesajın içinde kurgulanan ‘eksiklik’, ‘yoksunluk’ ve ‘çaresizlik’ sorunlarına karşı geçici-hayali çareler üretilmektedir. Yine reklamlar yoluyla bireyin kimliğini ürünlerden geçerek yeniden inşa etmesi sağlamakta ve en nihayetinde ürünleri, kişisel tarz ve servet ile eşleştirmek gibi unsurlar hep reklam olgusuyla ön plana çıkarılmaktadır.” diye konuştu.

 

Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok.
.: DİĞER EKONOMİ HABERLERİ :.
Petrol tırmanıyorSODES 2012 başlıyor
ERZURUM GÜNLERİ SÜRÜYORSevgiliye jest
KUDAKA PROJELERİ AÇIKLADIKamu-Sen'den yasa itirazı
İŞ DÜNYASINA HANIMELİYeni adımlar
Kamu harcamaları açıklandıERZURUM'DA ENFLASYON RAKAMI
SÖZLEŞME SEVİNCİÇek Kanunu kabul edildi
Özhaseki, Konaklı Kayak Merkezi’ni gezdiİĞNEYİ KENDİMİZE BATIRALIM
ETSO VE İTO’DAN ORTAK MECLİS TOPLANTISI2011 nüfus sonuçları açıklandı
MEMUR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIKUDAKA 28.YÖNETİM TOPLANTISINI YAPTI
PASTALI KUTLAMATOKİ ikinci etap çalışmaları başladı
Yazarlar
Feridun Fazıl ÖZSOY Feridun Fazıl ÖZSOY
ERZURUM GÜNLERİ’NİN ARDINDAN…
Melek SARI GÜVEN Melek SARI GÜVEN
BİR ASIRDAN DA FAZLA…
Rıdvan CANIM Rıdvan CANIM
Adriyatik’in İncisi: Dubrovnik -YENİ-
Cem BAKIRCI Cem BAKIRCI
HER KARLI TEPE PETROL KADAR KIYMETLİ
İrfan Gürkan ÇELEBİ İrfan Gürkan ÇELEBİ
EZE GURBANİN OLİM!
En Çok Okunanlar
Yeni şube müdürleri atandı Yeni şube müdürleri atandı
HEYECANA DEVAM HEYECANA DEVAM
OKULLAR YARIŞTI OKULLAR YARIŞTI
Hafızlar Erzurum’da yarışacak Hafızlar Erzurum’da yarışacak
SOSYAL KAMPANYAYA DESTEK SOSYAL KAMPANYAYA DESTEK
Leyla beraatini istedi Leyla beraatini istedi
Ermeni mezalimi sergilendi Ermeni mezalimi sergilendi
Bosna Caddesi Sınav İş Merkezi Kat:3 No:302 Erzurum      Tel : (0 442) 233 90 91      Fax : (0 442) 233 90 92
Web Tasarımı ORDEN Bilişim Copyright 2008 © All Reserved. V2.2