Albayrak Gazetesi       ERZURUM
 
E-Mail :
Şifre:
 
Şifremi Unuttum
Üye Olmak İstiyorum
Hangi Belediye Başkanının çalışmalarından memnunsunuz?

Ahmet Küçükler-Büyükşehir
Orhan Bulutlar-Palandöken
Ali Korkut-Yakutiye
Fatih Cengiz-Aziziye
Hepsi
Hiçbiri



Sonuçlar
Diğer Anketler

Toplam Oy : 7307

atauniv, ermeni mezalimi

.: ERZURUM :. 23.02.2012 00:22

YAZI BOYUTU DÜZENLEME : 10   12   14   16

AZİZİYE’DE 92. YIL COŞKUSU

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 92. yıldönümü, Aziziye ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Erzurum, milli mücadelenin mihenk taşı olmuştur.”dedi.
 
 
ALBAYRAK
 
04.07.2011
 
 
Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 92. yıldönümü, Aziziye ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.
 
Ilıca’daki Şehitlik Parkı’nda düzenlenen törene, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ilıca Lisesi öğrencileri ile gaziler Türk Bayrağı ile töreni alanına geldiler. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz yaptı.
 
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere ilimize ve ilçemize teşrif edişinin 92. yıldönümünü kutlamanın mutluluk ve haklı gururunu yaşıyoruz.” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Başkan Cengiz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele’yi teşkilâtlandırmak üzere 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlattığı kurtuluş ve özgürlük mücadelesindeki durağı, Havza-Amasya-Tokat-Sivas-Erzincan’dan sonra 3 Temmuz 1919’da Ilıca ve de Erzurum olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ilıca’da kendisini karşılayanlarda gördüğü azim ve kararlılıkla, “Bu milletle neler başarılmaz ki” şeklindeki ifadeleri, büyük Türk Milletine ve Aziz Dadaşlara olan inanç ve güveninin daha da arttığını ortaya koymuştur.
 
Bugün, “Bağımsızlık, Özgürlük ve Türkiye Cumhuriyeti Meşalesi”nin ateşlendiği gündür. Bu mücadelenin Dadaşlar diyarından ve Ilıca’dan başlatılması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hamuru insan sevgisi ve vatan sevdasıyla yoğrulmuş Dadaş’a olan güveninin en büyük göstergesidir. Büyük Önder’in başlattığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin önemli bir durağını oluşturan ilçemiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin de harcı olma onuruna erişmiştir. “Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, asla parçalanamaz” nidalarının yükseldiği Erzurum, en zor şartlarda bile bağımsızlık ve egemenlik tutkusundan taviz vermemiş yüce bir milleti, Dadaş’ı bünyesinde barındırmaktadır.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bağrına basan Erzurum, Milli Mücadelenin mihenk taşı, Cumhuriyet meşalesinin ateşleyicisi olmuştur. Erzurum, vatanın başının sıkıştığı, milletin ateş çemberine düştüğü bir dönemde üzerine düşeni tereddüt etmeden yerine getirmiş, vatanı, milleti ve bayrağı için yüreğini ve bedenini siper etmiştir. Dadaşın azmini, kararlığını ve güvenini gören Gazi Mustafa Kemal Paşa yedi düvele meydanı Erzurum’dan okumuştur.
 
Erzurumlunun vatan sevgisi, millet sevgisi ve al bayrağı göklerde hür görme arzusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı da yüreklendiren ve cesaretlendiren en büyük adım olmuştur. O gün ülkemizi bölmek, parçalamak ve yok etmek için çirkin emeller besleyenler, bugün terör belasıyla bir kez daha karşımıza dikilmiş durumdadırlar.
 
Fakat şunu bilmiyorlar ki, o gün yedi düvele meydan okuyanlar, bugün üç beş çapulcuya asla ve de kat’a boyun eğmeyecektir. Bu duygularla, bir kez daha canlarını ve kanlarını, vatanı, milleti ve bayrağı için seve seve feda eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, onların manevi şahsiyetleri önünde saygıyla eğiliyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Aziziye’de düzenlenen tören, halk oyunları ekibinin sunduğu gösterinin ardından sona erdi.
 

 

Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok.
.: DİĞER ERZURUM HABERLERİ :.
KENT MEYDANI CIVIL CIVIL2 BİN 400 METREDE CİRİT
TÜRKÜ PAŞA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI Bayraktar ailesinin acı günü
Erzurum için iftar vaktiTARİHİ KONGRE 92.YAŞINDA
ERZURUM’A REKOR YATIRIM“HOŞ GELİŞLER OLA”
YOL ÇALIŞMASINDA KEMİK ÇIKTIHAS HOCA’YA SON GÖREV
Seyyit Abdullah Has Hocaefendi vefat etti“KAYBEDECEK 1 GÜNÜMÜZ BİLE YOK”
Erzurum’a Acil Durum KampüsüBURUK BULUŞMA
Kahraman unutulduKUTLU YOLUN ERZURUM KAVŞAĞI
KADIN STK’LARINA TEŞEKKÜR “Yumruk gibi olmalıyız”
CANIM AİLESİNİN MUTLU GÜNÜYILMAZ’IN BABASI ACISI
Yazarlar
Feridun Fazıl ÖZSOY Feridun Fazıl ÖZSOY
ERZURUM GÜNLERİ’NİN ARDINDAN…
Melek SARI GÜVEN Melek SARI GÜVEN
BİR ASIRDAN DA FAZLA…
Rıdvan CANIM Rıdvan CANIM
Adriyatik’in İncisi: Dubrovnik -YENİ-
Cem BAKIRCI Cem BAKIRCI
HER KARLI TEPE PETROL KADAR KIYMETLİ
İrfan Gürkan ÇELEBİ İrfan Gürkan ÇELEBİ
EZE GURBANİN OLİM!
En Çok Okunanlar
Yeni şube müdürleri atandı Yeni şube müdürleri atandı
HEYECANA DEVAM HEYECANA DEVAM
OKULLAR YARIŞTI OKULLAR YARIŞTI
Hafızlar Erzurum’da yarışacak Hafızlar Erzurum’da yarışacak
SOSYAL KAMPANYAYA DESTEK SOSYAL KAMPANYAYA DESTEK
Leyla beraatini istedi Leyla beraatini istedi
Ermeni mezalimi sergilendi Ermeni mezalimi sergilendi
Bosna Caddesi Sınav İş Merkezi Kat:3 No:302 Erzurum      Tel : (0 442) 233 90 91      Fax : (0 442) 233 90 92
Web Tasarımı ORDEN Bilişim Copyright 2008 © All Reserved. V2.2