
11-16 Mart tarihlerinde Uluslar arası Kayak Federasyonu’nun yarışlarına ev sahipliği yapacağız
ERZURUM, 2011 ÖNCESİ İLK CİDDİ SINAVINA ÇIKIYOR
25 ÜLKE KAYAKÇILARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ
ULUSLAR ARASI KAYAKLI KOŞU, ALP DİSİPLİNİ VE SNOWBOARD YARIŞLARINA BAŞLIYOR
ALBAYRAK
8.3.2010
11-16 Mart tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak olan Uluslar arası Alp Disiplini, Kayaklı Koşu ve Snowboard yarışları Palandöken’de yapılacak.
Türkiye Kayak Federasyonu’nun ev sahipliğinde yapılacak yarışlar 2011 Oyunlarının ilk ciddi provası olarak görülüyor ve bu bakımdan oldukça önem veriliyor.
Aynı gün, aynı saatte farklı yerlerde başlayacak olan yarışlar bu açıdan da bir anlamda Test yarışları olarak görülüyor.
50 CİVARINDA YABANCI UZMAN GÖZLEMCİ OLACAK
Erzurum 2011 oyunlarını yapabilir mi, yapamaz mı. Özellikle bu sorunun cevabını arayacak olan 50 kadar yabancı uzman Erzurum’a gelerek yarışları izleyecek ve gözlemcilik yapacak.
İlk defa çok katılımlı , uluslar arası organizasyon, Türkiye ve Erzurum açısından da önem taşıyor. Bu yarışmalarda Kayak Federasyonu ve diğer yetkililer, Milli Sporcularımızın performanslarını görüp, noksanları giderme için çalışma yapacak.
12 MART GÜNÜ BÜYÜK GÖSTERİ VAR
Erzurum’un düşman işgalinden kurtarılışının 92. Yıldönümü olan 12 Mart gününde gündüz bayanlar ve erkeklerde kayaklı koşu ile slalom yarışları yapılırken, gece de Kayak Federasyonu tarafından Palandökendeki pistler ışıklandırılacak, kayak gösterilerinin yanı sıra Meşaleli kayak gösterisi ve havayi fişek gösterileri yapılacak. Kayak gösterilerine profesyonel sporcuların yanı sıra isteyen kayak sever de katılabilecek.